06-20961827 info@andreameijer.nl

Training Werken aan Veerkracht

Als je werkt, ervaar je druk. Soms is dat gezonde stress om een klus te klaren. Maar vaak is het: hoge werkdruk, overwerken, nergens genoeg tijd of rust voor hebben. Dan wordt werken onplezierig en een kwestie van stug doorgaan.

De training Werken aan Veerkracht leert je om beter om te gaan met werkgerelateerde stress. Of die nou het gevolg is van functieverandering, reorganisatie, een onzekere werksituatie of een moeizame combinatie van werk en zorgtaken. In de training leer je hoe je anders met moeilijke omstandigheden, werkdruk en stress om kan gaan. Het resultaat is dat je je werk met meer energie en plezier doet, dat je effectiever bent en dat er weer ruimte ontstaat voor persoonlijke groei.

Werken aan Veerkracht is gebaseerd op ACT. Bij deze benadering ligt de focus op het versterken van je veerkracht en het vergroten van je welbevinden, in plaats van het veranderen van de omstandigheden of het wegnemen van werkdruk. ACT helpt je om op een meer constructieve manier met drukte, onzekerheid en tegenslag om te gaan.

De training heeft een preventief karakter en is geschikt als je last hebt van werkstress of vast dreigt te lopen op je werk. Daarnaast is de training een zeer effectieve ondersteuning wanneer je aan het reïntegreren bent.

Wat kun je verwachten?

Werken aan Veerkracht is een training, waarin de nadruk ligt op het aanleren van vaardigheden. Dit betekent dat je niets hoeft te delen wat je niet wilt delen. Ook doen we geen rollenspellen. De bijeenkomsten bestaan uit een afwisseling van oefeningen (die je voor jezelf kunt doen) en theorie.

Tijdens de training leer je:

  • wat jouw manier is van omgaan met werkdruk, stress en tegenslag.
  • hoe je anders kan omgaan met negatieve gedachten en gevoelens, zodat je je hierdoor minder laat meeslepen.
  • meer zicht te krijgen op wat je werk de moeite waard maakt, hoe je daar vorm aan wilt geven in je dagelijkse werkzaamheden en hoe je dat kan aanpakken.

Werken aan Veerkracht is een zeer pragmatische en actiegerichte training. Vanaf de eerste bijeenkomst formuleer je concrete haalbare acties die je tussen de bijeenkomsten daadwerkelijk gaat uitvoeren.

Omdat mindfulness een onderdeel is van ACT, komt deze vaardigheid ook aan bod in Werken aan Veerkracht. Mindfulness wordt echter op een dusdanige praktische manier aangeboden, dat je er gewoon tijdens je dagelijkse bezigheden mee aan de slag kunt en de keuze hebt om wel of geen meditatieve oefeningen te doen. Op die manier kun je uitproberen wat jou het meeste ligt.

Wil je meer weten over de training Werken aan Veerkracht of vraag je je af of de training geschikt voor je is, neem dan contact met me op

Contactgegevens

Spangahoekweg 5
8481 KG Nijetrijne

Telefoon: 06-20961827
Email: info@andreameijer.nl

Wil je meer informatie?

Neem dan vrijblijvend contact op.

Contact

Werken aan veerkracht
Werken aan veerkracht